Na kousku másla krátce osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme sladkou papriku a čtvrtky osoleného kuřete (lze nahradit plátky kuřecích prsou či vepřového masa). Musíme dát pozor, aby nám paprika nezhnědla a tím pádem nezhořkla. Maso zprudka osmahneme z obou stran a podlijeme vodou. Za častého obracení dusíme, dokud není maso měkké.
Až je kuře měkké, dáme jej do jiného hrnce. Omáčku dolijeme vodou na požadované množství, můžeme ještě přisypat trochu papriky, přidáme lžíci rajského protlaku a necháme chvíli povařit. Mezitím si nachystáme zátěrku ze smetany a polohrubé mouky. Omáčku zahustíme a za stálého kvedlání necháme projít varem. Přidáme kousky masa, které necháme v omáčce chvíli prohřát.
Oblíbené kuře na paprice servírujeme s houskovým knedlíkem nebo rýží.