Zeleninu očistíme. Mrkev, okurku, pórek a papriku nakrájíme na úzké nudličky. Žampiony nakrájíme na plátky, olivy na kolečka. Čerstvá rajčata nakrájíme na kousky. Je důležité použít masitá, sladká a hodně zralá rajčata. Můžeme použít i cherry rajčátka. Ta jen rozpůlíme. Cibuli nasekáme najemno.
Rozehřejeme si pánev. Vlijeme olej, vsypeme cibulku a osmahneme ji dozlatova. Když je cibule zlatavá, přidáme zeleninu a krátce osmahneme. Vsypeme rajčata, olivy a základ omáčky okořeníme. Vše zalijeme trochou vody. Záleží na požadované konzistenci. Omáčku krátce podusíme, odstavíme a můžeme podávat.
Omáčku k těstovinám podáváme teplou. Hotový pokrm zdobíme petrželkou nebo pažitkou.