Chřest očistíme, oloupeme a nakrájíme na kousky asi 2 cm dlouhé. Kozí sýr s plísní podélně rozkrojíme. Vejce rozkvedláme se solí, pepřem a čubricou.
Na oleji krátce ze všech stran opečeme kousky chřestu, osolíme je, opeříme a odložíme stranou.
Velkou pánev s kovovou nebo odnímatelnou rukojetí potřeme malým množstvím oleje nebo másla a zahřejeme. Na horkou pánev nalijeme ochucená vejce a jakmile začnou od dna tuhnout, poklademe omeletu chřestem a rozkrojeným sýrem řeznou plochou nahoru. Pak ihned vložíme pánev pod rozpálený gril a zapékáme, dokud sýr nezměkne a okraje nezrůžoví.
Omeletu s chřestem a sýrem rozdělíme na porce, ochutíme čerstvě mletým pepřem, obložíme rukolou a rajčaty. Omeletu s chřestem a sýrem podáváme s toastem, ale chutná i jen tak samotná.