Vepřové kotlety omyjeme, osušíme, zlehka naklepeme, osolíme a opepříme. 2 lžíce oleje promícháme s chilli omáčkou, hořčicí, umeoctem, chilli kořením, koriandrem, limetkovou šťávou a cukrem. Takto připravenou marinádou potřeme kotlety ze všech stran, uzavřeme je do folie a necháme nejméně hodinu odležet v chladu.
Mezitím si připravíme fazolové lusky. Větší množství vody osolíme a spolu s bobkovým listem a celým pepřem ji přivedeme k varu. Ve vroucí vodě blanžírujeme fazolové lusky asi 3 - 5 minut do poloměkka a potom je ihned ponoříme do ledové vody. Vychladlé lusky necháme okapat.
Odležené kotlety opečeme z obou stran na oleji dorůžova. Pak je vyjmeme z výpeku, přendáme do pekáčku, zakryjeme a necháme asi 10 minut v teplé troubě dojít. Na výpeku prohřejeme okapané fazolové lusky, které podle potřeby dochutíme a můžeme servírovat.
Ostré vepřové kotlety rozdělíme na porce, obložíme fazolovými lusky, přelijeme vypečenou šťávou a podáváme s opečeným bramborem nebo jen s pečivem.