Recept na vynikající okurkové řezy, které jsou k jídlu již druhý den.
Hodnocení
4.6
/ 5 (9x)
Doba přípravy
30 min
Ingredience
6 ks
cibule
2.5 kg
okurka
nálev
1 hrneček
cukr
2 lžíce
sůl
1 hrneček
ocet
1 hrneček
voda
1 lžička
kari koření
1 lžička
chilli koření
1 lžička
mletý černý pepř
Postup přípravy
Okurky nakrájíme na plátky silné 4 - 5 mm a cibuli na měsíčky. Nálev připravíme smícháním vody, cukru, soli, octu, pepře, kari a chilli koření.
Nálev přivedeme k varu a necháme částečně zchladnout tak na 50 °C, vložíme okurky s cibulí a necháme mírně změknout, aby se nám dobře plnily do sklenic.
Na opileckých okurkách si již druhý den pochutnáváme. Okurky můžeme ještě orestovat, ale nám nikdy nevydrží.