Tlapky nebo také pracny nesmí chybět mezi tradičním českým cukrovím.
Hodnocení
4.5
/ 5 (54x)
Doba přípravy
45 min
Chutnalo
6x
Ingredience
0.5 lžičky
skořice
5 ks
hřebíček
200 g
ořechy
200 g
cukr moučka
200 g
hladká mouka
200 g
tuk (máslo)
na obalení
2-3 lžíce
cukr moučka
1 balíček
vanilkový cukr
Postup přípravy
Ořechy jemně pomeleme, hřebíček utlučeme.
Z mouky, tuku, cukru, ořechů, skořice a hřebíčku rukama na vále vypracujeme těsto. Z těsta uždibujeme kousky a plníme je do formiček.
Tlapky skládáme na plech a pečeme v předehřáté troubě při 200 °C - malé 8 minut, velké 10 minut.
Po upečení necháme cukroví chvilku stydnout ve formičkách. Když se okraje začnou odtahovat, ještě teplé tlapky vyklopíme.
Ořechové tlapky ještě teplé obalujeme ve směsi moučkového a vanilkového cukru.