Mléko zahřejeme v hrnci. Mouku prosejeme do mísy, do středu vytvoříme důlek, nadrobíme kvasnice a přidáme do důlku. Vše polijeme rovnoměrně mlékem. Promícháme a dáme asi 20 minut kynout na teplé místo.
Do vykynuté směsi zapracujeme 60 g másla, cukr, sůl, vejce a žloutky. Vše vytvarujeme do tvaru koule, překryjeme a necháme kynout, dokud se objem těsta nezdvojnásobí. Troubu předehřejeme na 200 °C.
Pekanové ořechy a rozinky nasekáme nahrubo. Zbylé máslo rozpustíme v hrnci s přírodním cukrem. Vmícháme smetanu a prohřejeme. K ostatnímu přimícháme nahrubo nasekané arašídy, směs rozinek, ořechů a whisky.
Těsto vyválíme na plech vyložený papírem na pečení. Na těsto dáme vzniklou hmotu a pečeme v troubě na střední liště asi 30 minut.
Po vychladnutí nařežeme oříškový koláč s krokantem na trojúhelníčky.