Na piškot utřeme vejce s cukrem, přidáme mouku, prášek do pečiva a přidáme horkou vodu. Řádně promícháme a vlijeme do vymazané dortové formy. Pečeme cca 30 minut na 150 - 160 °C
Mezitím si připravíme krém z 500 ml mléka, několika lžic cukru a vanilkového pudingového prášku. Uvaříme hustý pudink. Ten necháme zcela vychladnout. Do mísy dáme cukr, tvaroh, přidáme již chladný pudink, 2 lžičky smetana fix a ručním šlehačem chvíli šleháme. Dle chuti můžeme přidat trochu rumové tresti. Krém vlijeme na zchladlý piškot.
Na vršek dortu klademe ovoce a na závěr zalijeme želatinou. Pokud je čerstvé ovoce trochu kyselejší, je dobré ho nejdříve prosladit. Želatinu dělám z 250 ml tekutiny - půl voda, půl ovocná šťáva. Ještě horkou zalévám vršek dortu pokrytý ovocem.
Ovocný dort s tvarohovo-vanilkovým krémem je dobré nechat cca 10 hodin tuhnout v lednici a můžeme podávat.