Tip na sladké pohoštění třeba pro přátele. Recept je snadný na přípravu a výsledek nezklaem.
Hodnocení
0.0
/ 5 (0x)
Doba přípravy
35 min
Ingredience
2 lžíce
cukr
2 lžičky
máslo
1 kelímek
šlehačka
200 g
jahody
100 g
hořká čokoláda
1 lžíce
zakysaná smetana
1 kelímek
zakysaná smetana
na ozdobu
čerstvé ovoce
Postup přípravy
Na pánvi necháme na másle zkaramelizovat cukr, přidáme jahody nebo maliny a dusíme, dokud se ovoce nezačne částečně rozvařovat. Odstavíme.
Smetanu ke šlehání vyšleháme a opatrně smícháme se zakysanou smetanou.
Ve vodní lázni rozpustíme hořkou čokoládu a promícháme ji se lžící zakysané smetany.
Připravíme si poháry. Na dno dáme ovocný rozvar, přilijeme rozpuštěnou čokoládu, přidáme šlehačku a ozdobíme čerstvým ovocem.
Ovocné poháry se šlehačkou a čokoládou ihned podáváme.