Brambory oloupeme, nakrájíme na kostky a uvaříme v osolené a okmínované vodě doměkka.
Během vaření brambor si připravíme sterilovanou zeleninu, kterou na sítku necháme okapat. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky.
V kastrolku rozpustíme máslo a cibuli necháme dozlatova osmahnout. Přidáme brambory a opékáme za stálého míchání. Potom přidáme sterilovanou zeleninu, rajčatové pyré s kousky zeleniny a ještě necháme prohřívat. Ochutíme mletým kmínem a mletou pálivou paprikou nebo chilli. Pak už jen odstavíme z tepla, aby nám paprika nezhořkla.
Pálivou bramborovou rychlovku rozdělíme na talíře a ihned podáváme. Je to rychlá a levná večeře, kterou si můžete přizpůsobit tomu, co máte zrovna v lednici. Není na škodu posypat strouhaným sýrem.