Dýně hokaido i tento podzim a zimu ve velkém zahltila supermarkety i trhy, možná vám nějaká vyrostla na zahrádce. Zkuste si ji připravit podle tohoto receptu, pochutnáte si.
1 lžička | sůl |
1.5 lžičky | libeček |
100 g | parmazán |
4-5 lžic | olivový olej |
1 ks | dýně Hokaido |
Středně velkou dýni hokaido omyjeme, okrájíme konce, rozkrojíme a vydlabeme. Nakrájíme na měsíčky. Čím budou hrubší, tím budeme déle péct. Slupku neloupeme. V mističce si rozmícháme olivový olej se solí a sušeným libečkem. Parmazán jemně nastrouháme. Na plech poklademe dýni, potřeme ochuceným olejem a posypeme sýrem. Dáme péct do trouby vyhřáté na 180 °C, dokud není dýně měkká. Pečenou dýni hokaido s parmazánem podáváme ještě horkou jako chuťovku či přílohu.
Dýňové hody: Vaříme z dýně od snídaně po večeři
Je tady půlka září, sychravější počasí a s tím i potřeba dopřát tělu syté pokrmy, které nám dodají vitamíny a hlavně nás zahřejí. K tomu nám skvěle poslouží právě dýně, ať už máslová, muškátová, špagetová a samozřejmě oblíbená Hokkaido. Pojďme si z dýně připravit snídani, oběd i rychlou večeři.
autor Michy
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena