Kuřecí stehna s kůží očistíme, omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme. Potom je z obou stran prudce opečeme na oleji, vložíme do pekáčku a zakryté alobalem pečeme v předehřáté troubě při 200 °C asi 15 - 20 minut. Potom alobal odstraníme a stehna dopečeme dorůžova. Podle potřeby je podlijeme vývarem.
Mezitím si připravíme omáčku. Cibuli a česnek oloupeme a jemně nasekáme. Do výpeku vložíme jednu lžíci másla, na kterém orestujeme cibuli do světle hnědé barvy. Potom vmícháme česnek, hnědý cukr, balzamikový ocet a tmavé pivo. Směs povaříme asi 5 minut, podle chuti osolíme, opepříme a odstavíme z tepla. Nakonec vmícháme zbylé máslo, kterým omáčku zjemníme.
Pečená kuřecí stehna rozdělíme na porce, přelijeme cibulovo-pivní omáčkou a podáváme s bramborovými noky.