Začneme přípravou omáčky. Oloupanou šalotku a česnek nasekáme nadrobno. Chilli papričku zbavíme semínek a nakrájíme na velmi jemné kostičky. Na malé pánvičce zahřejeme malé množství olivového oleje, na kterém necháme šalotku, česnek a chilli papričku zesklovatět. Směs odložíme stranou a necháme vychladnout. V misce promícháme majonézu (množství podle chuti) s jogurtem a pak vmícháme vychladlou směs. Omáčku podle chuti osolíme, opepříme a necháme v chladu rozležet.
Očištěné rybí filety položíme kůží dolů do hladké mouky a následně přendáme do pánve s rozehřátým olejem. Porce osolíme, opepříme a při střední teplotě pečeme asi 5 minut, dokud nebude kůže opečená dozlatova. Pak rybu otočíme, pánev odstavíme z tepla a necháme dopéci i z druhé strany.
Pečené filety z tresky rozdělíme na nahřáté talíře, obložíme zeleninou a podáváme s pikantní studenou omáčkou. Vhodnou přílohou jsou brambory připravené na oblíbený způsob.