Recept na salát, který je nabitý vitamíny. Lehký a rychlý hlavní chod, který v pracovním týdnu přijde vhod.
5-6 ks | rajčata |
2-3 lžíce | olivový olej |
2-3 ks | paprika zelená |
250 g | černá čočka |
podle chuti | |
---|---|
sůl | |
citron | |
bylinky |
Černou čočku probereme, propláchneme na sítu a vsypeme do hrnce se studenou vodou. Přivedeme k varu a pod pokličkou vaříme cca 25 minut, až je čočka měkká. Ke konci vaření přidáme sůl. Uvařenou černou čočku scedíme a necháme okapat. Mezitím si očistíme zelenou papriku a rajčata. Vše nakrájíme na přibližně stejně velké kousky.
Čočku vsypeme do velké mísy, přidáme ostatní zeleninu a zalijeme ochuceným olivovým olejem. Olivový olej dochucujeme solí a sušenou bazalkou, ale lze použít i jiné bylinky podle vlastní chuti. Salát dobře promícháme, zakápneme čerstvě vymačkanou citronovou šťávou a můžeme podávat.
Pestrý salát z černé čočky podáváme jako lehký oběd či večeři, ke kterému postačí přikusovat čerstvé pečivo či opečený toast, ale i samostatně zasytí.
Videorecept: Salát z černé čočky podle Anny
Tak tohle je vážně pecka! Salát z černé čočky Beluga je naprosto dokonalý! Kombinace sladkého kokosového mléka, pikantnosti zázvoru a kyselosti citronu vás naprosto dostane!
Nejzdravější potraviny: Které to jsou a jaké jsou jejich benefity?
Pojďme se společně podívat na 5 druhů potravin, které patří mezi výživové pecky. Nechybí náhodou ve vašem jídelníčku?
autor Michy
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena