Tresčí filety omyjeme, osušíme, zakapeme citronovou šťávou, osolíme a necháme odležet. Rozmrazené rybí maso osušíme, nakrájíme na nudličky široké asi 2 cm, které promícháme s bílky a škrobovou moučkou.
Pórek a jarní cibulku očistíme a nakrájíme na jemná kolečka. Chilli papričku zbavíme jadérek a nakrájíme na jemné kostičky.
Na oleji zprudka opečeme nudličky tresky, následně zmírníme teplotu a vmícháme chilli papričku, pórek a cibulku. Za stálého míchání vše restujeme asi 1 minutu. Pak směs podlijeme vývarem, sladkou chilli omáčkou a sojovou omáčkou. Jakmile směs zhoustne, vmícháme usekanou petrželku a pokrm odstavíme z tepla.
Pikantní tresčí kousky podáváme s vařenou rýží a zeleninovým salátem.