Čočku vypereme a na několik hodin namočíme. V téže vodě ji uvaříme doměkka. Oloupanou cibuli a česnek nakrájíme na drobné kostičky, které necháme zpěnit na oleji. Pak vmícháme měkkou čočku, přidáme chilli koření a vše podle chuti osolíme a opepříme. Takto připravenou pikantní čočku uchováme na teple.
Nyní si připravíme vaječné omelety. Vejce rozklepneme a bílky oddělíme od žloutků. Z bílků se špetkou soli vyšleháme tuhý sníh, do kterého postupně vmícháme žloutky a solamyl. Těstíčko podle chuti osolíme a opepříme a na pánvi vytřené máslem nebo rostlinným tukem velmi pozvolna upečeme dvě omelety.
Každou omeletu rozkrojíme na polovinu, stočíme do kornoutu a naplníme pikantní čočkou.
Pikantní čočku v omeletě zdobíme rajčátky a podáváme jako přílohu k uzenému masu nebo jako samostatný pokrm.