Hovězí maso očistíme, nakrájíme na menší kousky, osolíme a opepříme. Papriku zbavíme jadérek, potřeme olejem a na horké pánvi (nasucho) opečeme slupkou dolů dohněda. Ještě horkou papriku sloupneme a nakrájíme na nudličky. Oloupanou cibuli a česnek nasekáme na drobné kousky. Sušená rajčata necháme okapat a nakrájíme na malé kousky. Chorizo nakrájíme na nudličky.
Na malém množství oleje opečeme chorizo do křupava. Uzeninu vyjmeme a odložíme stranou a na výpeku necháme zesklovatět cibulku s česnekem. Pak přidáme nakrájené maso a sušená rajčata a za stálého míchání necháme šťávu vysmahnout. Poté maso ochutíme mletou paprikou, rajčatovým protlakem a chilli vločkami, vše opět krátce orestujeme, podlijeme vývarem a zvolna dusíme doměkka. Asi 5 - 10 minut před dokončením přidáme do směsi chorizo a nakrájenou pečenou papriku a vše podusíme.
Pikantní hovězí kousky s chorizem rozdělíme na porce a podáváme podle chuti s celozrnnými žemlemi, chlebem nebo těstovinami.