Jehněčí maso s kostí očistíme a vložíme do vyššího hrnce. Cibuli i se slupkou rozkrojíme na poloviny. Oloupaný zázvor nakrájíme na tenké plátky a stroužky česneku oloupeme. Chilli papričky podélně rozkrojíme. Na pánvi se sádlem opečeme cibuli řezem dolů dozlatova a přendáme k masu. Pak na pánev přidáme zázvor, česnek, chilli papričky, celý pepř, kuličky koriandru, nové koření a bobkový list. Vše krátce orestujeme a jakmile se směs rozvoní, přendáme ji do hrnce. Pak maso zalijeme dostatečným množství studené vody, osolíme a vše zvolna vaříme doměkka. Mezitím si připravíme zeleninu. Brambory, mrkev a řapíkatý celer očistíme a nakrájíme na kousky.
Jakmile bude maso zcela měkké, vývar slijeme do jiného hrnce a vložíme do něj připravenou zeleninu (nakrájené brambory, mrkev a řapíkatý celer), kterou uvaříme doměkka. Měkké maso zbavíme kostí, nakrájíme na kousky a přidáme do polévky. Vše prohřejeme a dochutíme čerstvě nasekanou petrželkou nebo koriandrem.
Pikantní jehněčí polévku rozdělíme na porce a ihned podáváme s čerstvým pečivem.