Kuřecí prsa omyjeme, osušíme, pokrájíme na proužky a osolíme. Proužky masa dáme do mísy, promícháme s 2 lžícemi domácí majonézy a odložíme marinovat na noc do chladničky.
V den D vybereme maso z chladničky a necháme odpočívat při pokojové teplotě. Zatím pokrájíme na jemno feferonku, omytou čerstvou kapii pokrájíme na malé kousky a očištěnou jarní cibulku pokrájíme i s natí na kolečka.
Pomeranče omyjeme, osušíme a kůru nastrouháme do misky. Z pomerančů vymačkáme šťávu a přidáme ke strouhané kůře, přidáme rozetřený česnek, přilijeme sójovou a rybí omáčku, promícháme s třtinovým cukrem, okořeníme čerstvě mletým černým pepřem, mletým zázvorem a vmícháme solamyl. Všechno spolu promícháme na hladkou omáčku.
V hrnci na rozehřátém oleji zprudka opečeme pokrájená kuřecí prsa, přidáme pokrájenou zeleninu a spolu restujeme několik minut. Poté přilijeme připravenou pomerančovou omáčku a spolu povaříme, až omáčka zhoustne.
Pikantní marinovaná kuřecí prsa servírujeme horká se suchou vařenou rýží. Jde o rychlé lehce pikantní jídlo příjemné slano-sladko-kyselé chuti.