Rohlíky pokrájíme na kostičky. Smícháme mléko, vejce sůl a trochu pepře. Směs nalijeme na rohlíky a promícháme, a to nejlepé ručně, aby se rohlíky nasály mlékem a vytvořilo se těsto podobné hustší nádivce. Pokud by těsto na pizzu z rohlíků bylo řídké, posypeme trochou strouhanky.
Koláčovou formu vyložíme pečícím papírem a těsto rozprostřeme ručně na formu.
Vložíme do trouby na 10 minut. Po vyjmutí z trouby by těsto mělo být pevné, vyzkoušíme špejlí.
Po vytažení pizzy z trouby potřeme vzniklý korpus kečupem smíchaným s kapkou oleje, stroužkem utřeného česneku a bylinkami dle vlastní chuti (např. bazalkou). Na vrch potom dáváme vše, co máme rádi (salámy, sýr, zeleninu, houby). Vegetariáni pouze vynechají uzeniny.
Pizzu z rohlíků pečeme dalších 20 minut.
Pizzu z rohlíků podáváme jako chuťovku k pivu nebo vínu.