Menší pórek nakrájíme na nudličky nebo tenká kolečka. Osmahneme ho na másle. Pěkně nám změkne a pustí vůni. Přidáme očištěnou a na nudličky nakrájenou papriku a rajčátka zbavená slupky, která jsme nakrájeli na kousky. Trochu podlijeme, osolíme, opepříme a necháme podusit doměkka. Potom přidáme rajčatový protlak nebo pyré, vsypeme nakrájené sterilované okurky a okapanou sterilovanou kapii. Asi 5 minut na mírném ohni necháváme probublávat.
Mezitím si nakrájíme párek na kolečka a na troše oleje je osmahneme.
Podušenou zeleninu dáme na talířky, přidáme párek a k celému pokrmu můžeme přikusovat čerstvý chléb. Já použila podušenou zeleninu s párkem jako rychlou svačinku do práce, kterou stačilo prohřát v mikrovlnce.