Den předem namočíme bílé fazole. Druhý den je 30 minut předvaříme v neosolené vodě. Fazole můžeme použít konzervované a nemusí se předvářet, ale není to ono. Oloupanou cibuli a česnek nakrájíme na jemno, mrkev nastrouháme nahrubo a řapíkatý celer nakrájíme na plátky. Parmazán nastrouháme na jemném struhadle.
Nakrájenou a nastrouhanou zeleninu osmažíme dozlatova na oleji, zalijeme zeleninovým vývarem a rajčatovým pyré. Přidáme slité fazole, snítku rozmarýnu a na mírném ohni pod pokličkou vaříme asi 30 minut, až jsou fazole měkké. Zvlášť si uvaříme drobné těstoviny, třeba malé mušličky, scedíme je a přidáme na závěr vaření do polévky .
Polévku s fazolemi a těstovinami podáváme posypanou parmazánem, rozmarýnem a pokapanou olivovým olejem.