2 stroužky | česnek | |
150 g | kolínka | |
500 ml | hovězí vývar | |
800 g | bílé fazole | |
400 g | konzervovaná rajčata | |
podle chuti | ||
---|---|---|
sůl | ||
bazalka | ||
oregano | ||
mletý černý pepř | ||
na ozdobu | ||
parmazán | ||
bazalka | ||
podle potřeby | ||
extra panenský olivový olej |
V hrnci pomalu při nízké teplotě rozpálíme olivový olej. Přidáme rozetřený česnek a pár minut ho restujeme. Do hrnce nalijeme i s nálevem jednu konzervu fazolí - 400 g fazolí a šťouchadlem na brambory fazole rozmačkáme. Pokud se polévka připravuje ze sušených fazolí, musí se fazole dát před vařením na několik hodin máčet. Přidáme rajčata, hovězí vývar a bylinky podle chuti. Zvýšíme teplotu a přivedeme polévku k varu. Přidáme těstoviny a vaříme, dokud těstoviny nezměknou. Polévku mícháme, aby se nepřichytávala u dna, pokud těstoviny nasáknou příliš tekutiny, přilijeme vařící vodu. Slijeme nálev z druhé konzervy fazolí, fazole propláchneme a přidáme do polévky. Mícháme, aby se fazole prohřály a nakonec je osolíme a okořeníme čerstvě mletým černým pepřem. Polévku s těstovinami a fazolemi rozdělíme do předehřátých misek, pokapeme olivovým olejem a ozdobíme nastrouhaným parmazánem a lístky bazalky.
Vydatná italská polévka Minestrone krok za krokem
Zahřejte se! Minestrone je vynikající italská polévka, které se vaří na nespočet způsobů. V každé oblasti Itálie je tato vydatná polévka připravována s různými obměnami a v podstatě se v ní zužitkuje téměř jakákoliv zelenina.
Videorecept Rajčatová polévka s fazolemi
Léto pomalu končí a s přicházejícími chladnými dny nastává období, kdy se rádi zahřejeme polévkou. Rajčatová polévka s fazolemi je zdravá, vydatná a hned po první lžíci oceníte dokonalé propojení chutí.
Autor:beruska9999
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena