Tuto polévku je nejlepší připravovat na jaře a podávat s opečeným rohlíkem
Hodnocení
3.0
/ 5 (100x)
Doba přípravy
25 min
Ingredience
sůl
40 g
máslo
1 ks
žloutek
125 ml
mléko
1 hrst
pažitka
2 l
voda
0.5 lžičky
vegeta
40 g
hladká mouka
mletý bílý pepř
2-3 hrstě
mladé kopřivy
Postup přípravy
Kopřivy očistíme, opereme, osušíme a nasekáme najemno.
Z másla a mouky připravíme světlou jíšku. Zalijeme ji vodou, našleháme a povaříme. Základ polévky ochutíme vegetou, lehce opepříme a nakonec vmícháme žloutek rozšlehaný v mléce, jemně nasekané kopřivy a pažitku.
Polévku z mladých kopřiv prohřejeme ale nevaříme. Na talířích ji můžeme doplnit osmaženými kostičkami housky.