Ve větším hrnku rozšleháme vejce, jemně osolíme a průběžně sypeme hrubou mouku promíchanou s práškem do pečiva. Zpracujeme tužší a netekuté těstíčko.
Špičatou lžičku nejprve namočíme do vroucí polévky, aby se zahřála. Tak se těsto nebude chytat a lépe se odlepí. Já používám moka lžičku. Pak vykrajujeme z těsta nočky a ihned lžičku vkládáme do polévky. Zamícháme, až se těsto odlepí od lžičky. Ihned vykrajujeme další nočky. Pracujeme co nejrychleji, aby nočky byly stejnoměrně uvařené.
Rozkrojením zjistíme, zda jsou polévkové nočky uvařené. Jako knedlíky musí mít stejný řez po celé ploše. Babička i maminka dělaly tyto nočky z mouky do bramborové polévky. Tak je ještě sytější a vhodná jako samostatné jídlo.