Pórek očistíme, omyjeme a rozpůlíme. Polovinu pokrájíme na proužky, zbytek na kostičky. Cibuli oloupeme a jemně posekáme. Na pánvi rozehřejeme tuk, přidáme kostičky pórku, cibuli a krátce podusíme. Pak zalijeme vývarem, vínem, smetanou a necháme 20 minut vařit.
Salám pokrájíme na kostky, spolu s masem, chlebem, vejcem a zakysanou smetanou dáme do mixéru a rozšleháme na hustou kaši. Ochutíme ji solí a pepřem. Několik snítek estragonu omyjeme, osušíme, nasekáme najemno a přidáme do směsi. Pomocí malých lžiček tvoříme nočky, které vkládáme do vroucí osolené vody a zaváříme asi 4 minuty.
Uvařenou polévku rozmixujeme, potom propasírujeme hustým sítem. Vzniklý krém dochutíme solí, pepřem a kajenským pepřem. Vsypeme proužky pórku a asi 2 minuty povaříme.
Nakonec do pórkové polévky vložíme uvařené a okapané knedlíčky a ihned podáváme.