Nejprve si připravíme papriky. Uvařenou a vychladlou rýži nasekáme najemno. Smícháme ji s mletým hovězím, moukou, solí, pepřem a kari kořením. Směs důkladně promícháme. Větší papriky očistíme, zbavíme vnitřních blanek a semínek. Důkladně je naplníme masovou směsí. Ze zbylého masa tvarujeme malé kuličky.
V hrnci rozpálíme olej a na něm orestujeme ze všech stran papriky. Pak papriky vyjmeme, vsypeme cibuli a osmažíme ji dozlatova. Vše zaprášíme moukou a vysmahneme světlou jíšku. Tu odstavíme, vmícháme velké protlaky, kečup, koření podle chuti a ještě krátce osmahneme. Pak vše za důkladného míchání zalijeme teplým vývarem a vodou. Vložíme papriky, případně i kuličky. Rajskou omáčku vaříme a častého míchání, až získá hladkou konzistenci.
Pokud se nechceme s omáčkou vařit, můžeme papriky a masové kuličky naskládat to zapékací misky, přelít je nezahuštěnou omáčku a zakrýt. Papriky v omáčce pečeme asi při 150 °C v horkovzdušné troubě. Pak omáčku pouze ochutíme a zahustíme.
Z rajské omáčky vyjmeme papriky, omáčku přecedíme a můžeme servírovat.
Na talíře rozdělíme papriky, přelijeme je omáčkou a nakonec přidáme těstoviny. Plněné papriky s rajskou omáčkou ihned podáváme.