Připravíme si 6 větších čtverců alobalu a vymažeme je máslem.
Humří maso nakrájíme nadrobno, dáme do misky a důkladně promícháme s ostatními surovinami na přípravu náplně.
Do každého kuřecího řízku vyřízneme ostrým nožem kapsu, řízky naplníme a pečlivě zabalíme do alobalu. Balíčky rozložíme na plech a pečeme v troubě předehřáté na 200 °C (u plynové [rouby stupeň 4) 30 minut.
Mezitím přivedeme ve velkém hrnci k varu mírně osolenou vodu s 1 lžící olivového oleje a uvaříme v něm penne rigate (krátké silnější trubičky) tak, aby byly měkké, zároveň však pevné. Těstoviny důkladně scedíme, upravíme na velkou mísu nebo rozdělíme na talíře, pokapeme zbývajícím olivovým olejem, posypeme nastrouhaným parmazánem a udržujeme v teple.
Kuřecí řízky vyjmeme z alobalu, nakrájíme na tenké plátky a rozložíme na
těstoviny. Pokrm ozdobíme bylinkami a citronem a ihned podáváme.
RADA
Na přípravu tohoto pokrmu vybíráme velké a silné kuřecí řízky z prsou a nenaklepáváme je.
Zdroj: Špalíček receptů Těstoviny
Nakladatelství SLOVART