4 ks | kuřecí řízek | |
náplň | ||
---|---|---|
4 plátky | slanina | |
4 plátky | debrecínka | |
na potření | ||
4 stroužky | česnek | |
sůl | ||
hořčice | ||
trojobal | ||
vejce | ||
strouhanka | ||
hladká mouka | ||
podle potřeby | ||
olej na smažení |
Kuřecí řízky nejprve lehce naklepeme, osolíme, potřeme prolisovaným česnekem a hořčicí. Na každý řízek položíme plátek debrecínky a proužek slaniny. Řízky potom přehneme, upevníme jehlou na závitky nebo třeba párátky, případně okraje masa přiklepeme paličkou k sobě. Naplněné a uzavřené řízky obalíme v trojobalu (hladká mouka, rozšlehané vejce, strouhanka). Kuřecí řízky smažíme dozlatova v rozpáleném oleji (nejlépe ve fritovacím hrnci). Plněný kuřecí řízek s debrecínkou a slaninou podáváme s bramborovou kaší a zeleninovým salátem.
Ty nejlepší smažené řízky nejen na neděli
Smažený řízek, to je oblíbená česká klasika, bez níž si málokdo umí představit nedělní oběd. Dá se připravit na mnoho způsobů a my pro vás vybrali 6 receptů s výborným hodnocením.
Autor:babička Jarunka69
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena