Hermelín rozbalíme (obal nevyhazujeme) a ostrým nožem pomalu odřízneme vrchní část. Lžičkou opatrně vydlabeme až těsně k okrajům.
Vydlabaný obsah dáme do mističky. Vlašské ořechy nasekáme, česnek prolisujeme a vše přidáme do mističky. Vlašských ořechů stačí menší hrst, česnek dáme podle chuti - čím více tím bude sýr pikantnější. Do mističky přidáme i lžičku másla a vše důkladně smícháme.
Hermelín plníme náplní až po okraj, poté jej přiklopíme odříznutou částí. Hermelín řádně zabalíme zpět do obalu a dáme do ledničky odležet cca 3 - 5 dní. Na řezném spoji by se měla vytvořit opět bílá plíseň, která jinak pokrývá celý hermelín.
Plněný hermelín s ořechy krájíme ostrým nožem buď na plátky nebo na trojúhelníčky dle upotřebení. Podáváme jako chuťovku.