Rybí filé rozřízneme ostrým nožem na plát. Rybí plát dobře opláchneme a osušíme, důkladně zbavíme nejmenších kostí.
Na troše olivového oleje v pánvi orestujeme cibulky nakrájené na kolečka. Přidáme kus lososa a zprudka restujeme z každé strany asi na minutu. Rybu podlijeme šumivým vínem a necháme asi 3 minuty, než se odpaří. Pak rybu osolíme a opepříme. Lososa opatrně vyjmeme a dobře potřeme čerstvě nasekanými bylinkami.
Očištěnou mrkev a cuketu nakrájíme na malé kostičky. Mrkev a cuketu restujeme při nízké teplotě na olivovém oleji asi 10 minut. Orestovanou zeleninu dochutíme solí, pepřem a směs vložíme do lososa. Rybu uzavřeme.
Listové těsto vyválíme a na těsto přiložíme plněnou rybu.Těsto s lososem zavineme do závinu a dobře přitiskneme strany. Listové těsto potřeme rozmíchaným žloutkem. Plněného lososa v listovém těstě dáme zapéct do předehřáté trouby na 180 °C asi na 20 minut dozlatova.
Upečeného plněného lososa v listovém těstě nakrájíme a můžeme podávat.