Uvařená vejce obalená ve směsi z mletého masa. Snadný a rychlý recept na hlavní chod s brambory.
směs | |
---|---|
1 lžička | sůl |
1 ks | vejce |
50 g | strouhanka |
0.5 svazku | pažitka |
1 lžička | mletá sladká paprika |
1 kg | míchané mleté maso |
podle chuti | |
1 špetka | majoránka |
1 špetka | drcený kmín |
1 špetka | mletý černý pepř |
podle potřeby | |
voda | |
strouhanka | |
náplň | |
8 ks | vařená vejce |
Maso důkladně propracujeme s vodou, vejcem, kořením a solí, případně směs zahustíme trochou strouhanky. Uvařená vejce oloupeme a obalíme je masovou směsí, poté ještě obalíme ve strouhance, budou křupavější. Obalená vejce položíme do pekáčku a pečeme při 200 °C asi 30 minut. Hotová pštrosí vejce z mletého masa podáváme s vařenými brambory a nakládanými okurkami.
Zdroj: Eklasa.cz
Mleté maso v nejlepší podobě: Recept na skotská vejce krok za krokem
Skotská vejce jsou vejce obalená v mletém mase, strouhance a následně smažená či pečená v troubě. Někdo je zná pod označením pštrosí vejce. Dnes si je připravíme krok za krokem.
Recept na vepřový závitek s vejcem krok za krokem
Nevíte, co dobrého připravit rodině na nedělní oběd? Zkuste vepřové závitky podle našeho FOTONÁVODU. Příprava není vůbec náročná.
autor Klasa
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena