Přepuštěné máslo, používané našimi babičkami a profesionály, má tu výhodu, že se dá na něm smažit, aniž by se přepálilo. Recept hotový v několika minutách.
Hodnocení
3.7
/ 5 (65x)
Doba přípravy
10 min
Ingredience
500 g
máslo
Postup přípravy
Dvě kostky dobrého másla (250 g každá) vložíme do uzavíratelného plastového pytlíku (pytlíky do mrazáku) a uzavřeme. Vložíme do hrnce s vodou a vaříme, až se máslo kompletně rozpustí. Přibližně nám to trvá 4 minuty.
Potom máslo přelijeme do větší nádoby přes trojnásobně přeložený papírový ručník nebo útěrku vloženou do sítka.
Syrovátka (to bílé) zůstane v sítku a my máme čistý tuk, který po 3 týdny ani nemusíme uchovávat v lednici. Z 500 gramů originálního másla dostaneme průměrně 300 - 350 gramů přepuštěného másla.
Přepuštěné máslo získané v několika minutách zkuste jednou použít na smažení řízků a uvidíte ten rozdíl.