Úplně obyčejný recept na velmi chutný hlavní chod, který není náročný na přípravu.
4 lžíce | olej |
100 ml | masový vývar |
1 lžička | škrob bramborový |
500 g | vepřová pečeně bez kosti |
podle chuti | |
---|---|
sůl | |
mletý pepř | |
kari koření | |
chilli koření | |
mletý kmín | |
hořčičné semínko |
Vepřovou pečeni omyjeme, osušíme a nakrájíme na silnější plátky. V případě přírodních plátků lze použít jakékoliv koření, které máme rádi a preferujeme k takto připravenému masu. Maso z jedné strany okořeníme podle chuti a osolíme. Pak použijeme tenderizér a masovou strukturu postupně po celé ploše rozrušíme, koření tak dostaneme i dovnitř masa. Z druhé strany také důkladně "orazítkujeme" tenderizérem. Na rozpáleném oleji plátky vepřové pečeně důkladně z obou stran opečeme. Poté je vyjmeme na mísu, vypečený základ zaprášíme bramborovým škrobem, zalijeme masovým vývarem a dobře rozmícháme. Do šťávy vrátíme plátky masa, prohřejeme a můžeme podávat. U nás servírujeme přírodní vepřové plátky s oblíbenou bramborovou kaší, ale dobře chutnají i s rýží a vařeným bramborem.
Pečeme vepřové maso: Nejlepší recepty našich babiček
Inspirujte se recepty z vepřového masa, které jsou sice časově náročnější, ale za ten výsledek stojí. Kdy jindy než o víkendu se vrhnout na vepřovou pečeni nebo pomalu pečené koleno.
Recept na pečené vepřové maso se zelím krok za krokem
Máte rádi vepřové? A se zelím? Pak právě tento recept přijde vhod. Pečené vepřové na zelí a slanině nemá chybu!
autor Konvalinka
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena