Pikantní čatní ze zelených rajčat jistě najde ve vaší kuchyni uplatnění.
Hodnocení
2.9
/ 5 (69x)
Doba přípravy
15 min
Chutnalo
1x
Ingredience
1 ks
citron
1 špetka
bazalka
0.5 lžičky
zázvor
1 ks
velká cibule
1 špetka
mletá sladká paprika
1 lžička
mletý černý pepř
500 g
nezralá rajčata
1 špetka
kurkuma nebo kari
Postup přípravy
Rajčata důkladně omyjeme a celá lehce opečeme na rozpálené pánvi nebo ogrilujeme tak, aby rajčatová slupka změkla.
Hotová rajčátka vyjmeme a rozmixujeme společně s oloupanou a nakrájenou cibulí.
Citron pečlivě odrhneme a nastrouháme z něj kůru.
Rozmixovanou směs okořeníme a přidáme 2 lžíce citronové kůry. Opět směs promixujeme.
Rajčatové čatní klademe do sklenic, uzavřeme víčkem a skladujeme v chladu.
Čatní bychom měli do jednoho týdne zkonzumovat.