Před samotnou přípravou si připravíme čisté suché skleničky s víčky. Budeme potřebovat asi 5 - 6 skleniček o obsahu 250ml.
Rajčata spaříme horkou vodou a sloupneme z nich slupku. Broskve také oloupeme a zbavíme pecky. Rajčata společně s broskvemi nasekáme na jemno tyčovým elektrickým mixérem.
Obsah Gelfixu promícháme se 2 lžícemi cukru a přidáme k rozmixované směsi rajčat a broskví. Za stálého míchání směs přivedeme k varu a rozvaříme na hustou kaši. Důkladně vaříme nejméně 2 minuty.
Přisypeme zbytek cukru, skořici, zázvor a za neustálého míchání necháme cukr rozpustit. Znovu přivedeme směs do varu. Vaříme minimálně 5 minut, nepřestáváme promíchávat. Před koncem vaření zamícháme do džemu kyselinu citronovou.
Uvařený rajčatový džem ihned plníme do připravených sklenic, které důkladně uzavřeme víčkem a na 5 minut otočíme dnem vzhůru. Po pěti minutách otočíme zpět a necháme vychladnout.
Rajčatový džem mažeme na chleba s máslem, nebo ho můžeme použít k přípravě toastů. A to k jejich potření nebo jen ke zdobení toastů již upečených a obložených.