Recept na rajčatový základ, který se skvěle hodí na domácí pizzu.
Hodnocení
4.5
/ 5 (26x)
Doba přípravy
60 min
Chutnalo
3x
Ingredience
směs
3 stroužky
česnek
1 lžička
sůl
1 ks
cibule
100 g
mrkev
4 lžičky
cukr krystal
2 lžičky
sušená bazalka
650 g
loupaná rajčata
podle chuti
mletý pepř
Postup přípravy
Rajčátka spaříme v horké vodě, oloupeme a odstraníme jádra. Poté je společně s cibulí, mrkví a česnekem rozmixujeme a směs dáme vařit.
Do směsi přidáme cukr, sůl, bazalku a dochutíme pepřem. Vaříme na mírném ohni cca 45-60 minut. Hotovou směs můžeme ihned použít nebo také zamrazit a popřípadě zavařit do sklenic.
Poznámka: 1 dávka vystačí na cca 3 pizzy na plechu nebo 6-8 kulatých (průměr 32 cm).