Hovězí maso uvaříme i s kořením. Vývar scedíme, maso pokrájíme a koření už odložíme, nebudeme ho potřebovat.
Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Rajčata oloupeme a překrájíme.
V hrnci necháme rozpustit malou kostku másla, na kterém osmažíme nakrájenou cibulku. Přidáme hladkou mouku a mícháme, vznikne nám jíška, kterou zalijeme vývarem z masa. Přidáme pokrájená rajčata a přivedeme k varu. Vlijeme rajské protlaky (2 krabičky) a kečup. Chuť rajské omáčky doladíme cukrem a citronovou šťávou.
Vzniklou rajskou omáčku rozmixujeme dohladka a nakonec vylepšíme smetanou. Podle chuti osolíme a opepříme.
Hovězí maso nakrájíme na plátky, dáme na talíře, přelijeme rajskou omáčkou a podáváme. Vhodnou přílohou je knedlík. Tato rajská omáčka s hovězím masem je chuťově dokonalá.