4 lžíce | cukr krystal | |
500 g | rebarbora | |
náplň | ||
---|---|---|
40 g | cukr | |
2 ks | vejce | |
80 g | máslo | |
100 g | lučina | |
25 g | hladká mouka | |
citronová kůra | ||
1 ks | vanilkový lusk | |
250 g | polotučný tvaroh | |
těsto | ||
1 špetka | sůl | |
1 ks | vejce | |
125 g | máslo | |
80 g | cukr moučka | |
250 g | hladká mouka | |
0.5 lžičky | kypřicí prášek do pečiva | |
podle potřeby | ||
máslo |
Reveň neboli rebarbora: Užijte si ji v koláči, ale poznejte i její negativa
Co o rebarboře nevíte? Zjistili jsme pro vás pár zajímavostí, které vás určitě překvapí.
Fantastické recepty z rebarbory: Rebarborový koláč 8x jinak
Rebarbora je bohatá na kyselinu citronovou a jablečnou, také vitamíny skupiny B, pomáhá při detoxikaci organismu, podporuje metabolismus a posiluje krvetvorbu. Dezertům a moučníkům dodává svěží chuť. A jak využít rebarboru neboli reveň při vaření? Nejlépe do koláče!
Autor:Hanka
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena