Žemli namočíme v mléce. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno.
Na směs mletého masa dáme žemli, cibuli, sůl, pepř, vejce, tymián a oregano. Pokud je třeba, přidáme hladkou mouku na zahuštění. Důkladně propracujeme. Na potravinářské folii vytvoříme plát a uprostřed naplníme vařenými vejci. Pomocí folie srolujeme. Roládu z mletého masa podlijeme trochou vývaru a pečeme v předehřáté troubě tak na 170 °C. Po 15 - 20 minutách přidáme pokrájenou mrkev, petržel, celer v poměru 2:1:1. Zeleninou roládu jen v pečící nádobě obložíme. Pečeme dále 20 - 25 minut. Průběžně doléváme vývar a roládu občas přeléváme výpekem.
Upečenou roládu z mletého masa vyjmeme. Zeleninu s pokrájenými žampiony pečeme dál do změknutí. Dají se použít čerstvé i sterilované žampiony.
Nakonec si z výpeku vytvoříme sos. Do šťávy přidáme kelímek kysané smetany, lžíci hořčice a kečupu. Sos necháme provařit.
Na talíř položíme plátky rolády, slabě přelijeme omáčkou a doplníme zeleninou. Roládu z mletého masa na zelenině a žampionech podáváme s brambory v různé úpravě.