olej | ||
sůl | ||
vývar | ||
125 g | jogurt | |
20 ml | sherry | |
1 ks | bobkový list | |
125 g | zakysaná smetana | |
tabasco | ||
4 plátky | roštěná | |
10 | mletý černý pepř | |
50 g | paprika červená | |
50 g | paprika zelená | |
20 g | mletá sladká paprika |
Plátky masa omyjeme, osušíme, naklepeme a posolíme. Papriky očistíme, omyjeme a nakrájíme na co nejmenší kostičky. Koření, papriku, sherry a tabasco přidáme do jogurtu.
Touto marinádou potřeme roštěnky necháme je aspoň 4 hodiny odležet.
Na pánvi rozehřejeme olej a maso na něm z obou stran opečeme. Přidáme zbytek marinády, smetanu a plátky podusíme. Případně maso můžeme podlít trochou vývaru.
Maso zdobíme petrželkou. Vhodnou přílohou je kari rýže.
Autor:kagro
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena