150 g | mini mozzarellky | |
podle chuti | ||
---|---|---|
sůl | ||
pepř | ||
těstíčko | ||
2 ks | vejce | |
100 g | eidam | |
2 lžíce | škorobová moučka | |
na ozdobu | ||
bylinky | ||
podle potřeby | ||
olej na smažení |
Mozzarellové višničky necháme okapat. Osušíme a poprášíme škrobovou moučkou. Tvrdý sýr nastrouháme najemno. Těstíčko: Rozšlehaná vejce promícháme se škrobovou moučkou a nastrouhaným sýrem. Podle potřeby osolíme a opepříme. Mozzarelové kuličky namáčíme do těstíčka a pomocí lžičky vkládáme do vyšší vrstvy rozpáleného oleje. Smažíme dozlatova. Roztřepané smaženky podáváme horké. Výborně chutnají s tatarskou omáčkou nebo různými dipy. Můžeme je také podávat jako hlavní chod s bramborovým salátem s vejci.
Zdravější smažení: Jak si na smažených pokrmech pochutnat bez výčitek?
Smažení patří mezi oblíbené způsoby přípravy pokrmů a možná si ani neuvědomujeme, jak velkou část našeho každodenního stravování tvoří právě smažené pokrmy.
Autor:Jarka Petrová
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena