Mouku nasypeme do mísy. Uprostřed uděláme důlek, do kterého nalijeme několik lžic vlažného mléka. Přidáme polovinu cukru a do toho rozdrobíme droždí. Necháme 10 - 15 minut vzejít kvásek.
Když kvásek vzejde, přidáme k mouce změklé máslo, zbytek cukru, žloutky a citronovou kůru. Postupně přiléváme mléko. Těsto zpracujeme nejdříve vařečkou a poté hněteme rukama. Těsto necháme minimálně 1 hodinu pod utěrkou kynout na teplém místě.
Plech vymažeme máslem. Troubu předehřejeme na 180 °C. Tvaroh smícháme s vejcem a cukrem. Těsto rovnoměrně natlačíme na plech a podél stran vytvoříme okraje. Na těsto rozetřeme tvaroh a na něj nasypeme rybíz. Celé posypeme drobenkou. Rybízový kynutý koláč pečeme ve vyhřáté troubě 20 - 30 minut.
Rybízový kynutý koláč necháme vychladnout a můžeme se do něj pustit.