1-2 špetky | sůl | |
máslo | ||
750 g | brambory | |
10 lžic | hladká mouka |
Brambory oloupeme a nakrájíme. Dáme je do hrnce, zalijeme vodou tak, aby byly všechny ponořené a vaříme, dokud nezměknou. Poté vodu z brambor slijeme, ale nevyléváme! Dáme ji stranou. Brambory v hrnci zaprášíme moukou, přiklopíme pokličkou a pořádně protřepeme. Dále do hrnce nalijeme asi 150 ml vody, ve které jsme předtím vařili brambory. Vše provaříme asi 5 minut. Potom brambory řádně pomačkáme, aby vznikla hladká lepivá hmota. V malém hrnečku rozpustíme sádlo nebo máslo, ve kterém si namáčíme velkou lžíci a tvoříme škubánky. Bramborové škubánky podáváme s mletým mákem a cukrem a tvarohem nebo se slaninou opraženou na cibulce.
Klasické české pečení: Babiččiny buchty na 5 způsobů
Pravé české buchty - voňavé, jemné, vláčné a nadýchané jako peříčko. Jejich pečení je pro většinu z nás velkou výzvou, ale s našimi prověřenými recepty se do nich můžete pustit třeba hned. Zaručeně se podaří.
Autor:eliskazlamalova
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena