Perníčky bez potřeby nechávat těsto uležet, těsto se může použít ihned. Recept vhodný pro netrpělivé a děti.
Hodnocení
4.3
/ 5 (18x)
Doba přípravy
30 min
Chutnalo
2x
Ingredience
těsto
4 tobolky
vejce
1-2 lžíce
kakao
250 g
cukr moučka
650 g
hladká mouka
50 g
máslo ( nebo tuk )
2 lžičky
jedlá soda
100 g
med tekutý
2 lžičky
perníkové koření
Postup přípravy
Ze všech surovin vypracujeme těsto a můžeme ho ihned vyválet a vykrajovat potřebné tvary.
Malé ozdoby vykrajované z tenkého těsta pečeme v horkovzdušné troubě při teplotě 150 °C cca 5 - 8 minut, větší kusy, vykrajované z tlustšího plátu, je třeba péct při stejné teplotě 10 - 12 minut.
Upečené perníčky ihned po vytažení z trouby potřeme rozšlehaným vejcem. Získají potřebný lesk.
Rychlé perníčky můžeme zdobit podle chuti.