V dostatečném množství vody uvaříme vypranou jasmínovou rýži doměkka a necháme okapat. Kuřecí prsa očistíme, nakrájíme na menší kostičky, osolíme, opepříme a obalíme ve škrobové moučce. Jarní cibulky očistíme a i s natí nakrájíme na kolečka. Kapii zbavíme semínek a nakrájíme na drobné kostičky. Oloupaný česnek nakrájíme na plátky a špenát očistíme.
Ve velké hluboké pánvi opečeme na oleji ze všech stran kousky kuřecího masa do růžova. Pak vmícháme plátky česneku, nakrájenou kapii, vše ochutíme špetkou mletého zázvoru a za stálého míchání postupně přidáváme špenát. Jakmile zelenina zkřehne, směs podlijeme malým množstvím vývaru, asi minutu podusíme a vmícháme rýži. Rýžovou směs s masem a špenátem podle potřeby dochutíme solí a pepřem.
Takto připravenou rýžovou směs s kuřecím masem a špenátem rozdělíme na porce a podáváme s čerstvou zeleninou a sypanou nastrouhaným sýrem.