Papriky očistíme a nakrájíme na proužky. Lilek omyjeme a nakrájíme na proužky. Na pánvi rozpálíme olivový olej a lilek s paprikou orestujeme. Osolíme, ochutíme chilli a zalijeme trochou vody. Zelenu podusíme doměkka, zakápneme sojovou omáčkou, přidáme rajčatový protlak (asi 2 lžíce), petrželku a šťávu necháme úplně vyrestovat.
Rýžový papír připravíme podle návodu. Na papír položíme náplň a zamotáme. Můžeme připravit klasický závitek, trojúhelníček apod. Dobře zabalíme, aby nám náplň nevypadla během smažení.
Na pánvi rozpálíme olej a závitky ze všech stran osmažíme. Papír se nám zatáhne, takže rýžové kapsy budou dobře držet pohromadě.
Rýžové kapsy s lilkem dáme na talíře, doplníme čerstvou zeleninou a podáváme s libovolnou přílohou.