2 lžičky | cukr | |
2 lžičky | olej | |
sůl | ||
2 ks | cibule | |
2 lžíce | majonéza | |
2 lžičky | hořčice plnotučná | |
1 lžička | sójová omáčka | |
4 ks | okurka sterilovaná | |
1 lžička | worcestrová omáčka | |
mletý černý pepř | ||
20 dkg | měkký salám |
Nachystáme si dresink. V malém hrnci smícháme olej, cukr, hořčici, sójovou omáčku a worcesterskou omáčku. Na mírném ohni mícháme a svaříme ingredience v dresink. Nesmí přijít k varu! Necháme jej vychladnout. Pak si nakrájíme salám a okurku na kostičky a cibuli na půl kolečka či také na kostičky, záleží na vás. Vše dáme do misky a přidáme zchladlý dresink a 2 lžíce majonézy. Nakonec salát Rumcajs dochutíme solí a pepřem. Salát Rumcajs podáváme s čerstvým pečivem. Ještě lepší je uleželý z druhého dne.
Studené omáčky k chuťovkám: Začněte základní majonézou a kombinujte
Zkuste si připravit některou ze studených omáček, které lze všestranně kombinovat. Začneme receptem na základní majonézu.
Autor:Kitty
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena