Rohlíky nakrájíme na kostičky, zalijeme mlékem a necháme vsáknout. Do mísy vložíme maso, vymačkané rohlíky a promícháme. Dále přidáme mraženou zeleninu, nakrájenou cibuli, rozmačkaný česnek, majoránku a podle chuti osolíme a opepříme. Směs na sekanou důkladně prohněteme a necháme odpočinout.
Mezitím si připravíme pekáček, troubu předehřejeme na 180 °C.
Do pekáčku rozložíme plátky slaniny tak, aby jejich konce přesahovaly okraj nádoby a na jejich dně se překrývaly nebo spojovaly. Plátky slaniny pokládáme hustě proti sobě nebo s menšími mezerami. Na dno dáme vrstvu masa, doprostřed položíme sýr nakrájený na hranolky a potom dáme opět vrstvu masa. Slaninou, která přesahovala okraje pekáčku, maso zabalíme, popřípadě poklademe další plátky slaniny. Masová směs by měla být slaninou úplně obalená.
Takto připravenou sekanou se sýrem a zeleninou pečeme asi hodinu. Podáváme teplou i studenou jako hlavní chod nebo chuťovku.