Cibuli nakrájíme nadrobno a stroužek česneku utřeme. Slaninu, šunkový salám a kyselé okurky nakrájíme na kostičky. Petrželku nasekáme na jemno. Na sádle si usmažíme 2 vejce.
Do mletého masa vlijeme asi 2 lžíce vody a dobře propracujeme. Potom přidáme rozklepnuté vejce, drobně nakrájenou cibuli, majoránku, utřený česnek, na kostičky nakrájenou slaninu, strouhanku, osolíme a důkladně promícháme.
Připravenou směs dáme na navlhčený pergamenový papír a pomoučněným válečkem rozválíme na obdélník silný asi 1,5 cm. Potřeme jej plnotučnou hořčicí, potom na něj rozprostřeme 2 vejce usmažená na sádle. Poklademe kostičkami šunkového salámu a kyselé okurky. Dále posypeme hráškem a jemně nasekanou petrželkou.
Pomocí pergamenu stočíme mleté maso do tvaru šišky, vložíme do vymaštěného pekáče, trochu podlijeme vodou a ve vyhřáté troubě upečeme.
Sekanou pečeni s pikantní náplní podáváme s brambory nebo s chlebem.